De tegenpartij werkt niet mee aan het schadeproces. Wat nu?

15 april 2020

Horatio Assurance Group is een ervaren partner op het gebied van schadebegroting. Wilt u een schadebegroting op laten stellen of weigert de tegenpartij mee te werken aan het schadeproces? Wij adviseren u graag over de vervolgstappen. 

 

Verschillende soorten schadebegrotingen

Horatio Assurance Group doet onderzoek naar de juistheid en rechtmatigheid van verantwoordingen. Ook stellen wij schade vast in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij het nalatig zijn aan een overeenkomst of het zonder reden opzeggen hiervan. 

 

Tegenpartij werkt niet mee in schadeproces

Werkt de tegenpartij niet mee in het schadeproces? Dan zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen. Wij hebben deze activiteiten voor u op een rijtje gezet:

  • In eerst instantie is het aan te raden om de tegenpartij zelf te benaderen en duidelijkheid te vragen.
  • Mocht de tegenpartij hier niet op reageren of niet de gewenste reactie geven, kunt u het beste contact opnemen met Horatio Assurance Group. Wij helpen u verder met het achterhalen van uw schade.
  • Horatio Assurance Group zorgt ervoor dat de schade wordt begroot en dat duidelijk wordt welke partij de verantwoordelijke is voor de schade. Hierdoor is het mogelijk dat de tegenpartij toegeeft aan de fouten die zijn begaan. 
  • Er worden gesprekken gevoerd tussen u en de tegenpartij. Hier kan eventueel een mediator bij aanwezig zijn. In ons professionele team hebben wij een mediator die gespecialiseerd is in het begeleiden van onderhandelingen. De mediator oordeelt niet en heeft geen persoonlijk belang tijdens de verschillende bijeenkomsten. Zo weet u zeker dat de mediator de partijen naar een oplossing zal begeleiden die voor beide aanvaardbaar is. 
  • Mocht dit niet genoeg zijn om de tegenpartij mee te laten werken aan het schadeproces, ondernemen wij verdere stappen. 

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp of ondersteuning nodig van Horatio Assurance Group bij het overhalen van de tegenpartij om mee te werken aan het schadeproces? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefonisch of via e-mail. Onze professionele medewerkers staan voor u klaar en helpen u waar nodig.