Aandelenwaardering

De waarde van een onderneming is afhankelijk van vele factoren. Horatio Assurance Group waardeert niet alleen uw aandelen, maar adviseert ook op welke wijze deze factoren invloed hebben op de waardeontwikkeling van uw onderneming. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van onze verdiensten in aandelenwaardering.

  • Productieonderneming

Horatio Assurance Group waardeerde (onder andere) de aandelen van een productieonderneming. De onderneming is in handen van twee aandeelhouders. De onderneming is afhankelijk van de persoonlijke kwaliteiten van één van deze beide aandeelhouders. Horatio heeft een eigen plan ontwikkeld hoe daarmee om te gaan.

  • Callcenter

Horatio Assurance Group kreeg de opdracht een callcenter te waarderen met grote mogelijkheden via het internet. Horatio heeft een eigen plan ontwikkeld hoe de onderneming de toekomst tegemoet dient te treden.

  • Boedelscheiding

Horatio Assurance Group waardeerde samen met horeca- en ontroerend goed deskundigen de aandelen in een grote onderneming op het gebied van recreatie. Dit ten behoeve van de boedelscheiding binnen een familie. De afstemming van liquiditeit, discounted cashflow en marktwaarde maakten deze interessante opdracht een uitdaging.

  • Verzekeringsmaatschappij

Horatio Assurance Group waardeerde een middelgrote verzekeringsmaatschappij. De prijs werd met name beïnvloed door de solvabiliteitseisen van De Nederlandse Bank. De opwaartse druk op de disconteringsvoet bleef bestaan, wegens aanhoudende onzekerheid ten aanzien van de dreiging van opkomende markten. Hiervoor ontwikkelde Horatio een Earn-Out pricingmodel, dat in toenemende belangstelling staat.
 

Wilt u uw aandelen laten waarderen? Wij helpen u bij de berekening.
Vraag vrijblijvend een consultancy gesprek aan met een van onze specialisten.

Contact

Wij slaan uw gegevens op conform ons privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht

Nieuws