Ondersteuning bij faillissement door het coronavirus

30 april 2020

Het coronavirus houdt vrijwel het hele bedrijfsleven in bedwang. Sommige bedrijven worden sterker door het coronavirus, terwijl andere een groot deel van de omzet zien verdwijnen. In het ergste geval is er sprake van een faillissement. Is uw bedrijf getroffen door het coronavirus en heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de oorzaken? Horatio Assurance Group kan u hier ondersteuning bij bieden.

 

Faillissement en het coronavirus

Ondertussen spreken we van een coronacrisis op maatschappelijk en economisch gebied. Dit aangezien er veel bedrijven omvallen tijdens deze zware periode. Bedrijven die geen omzet meer hebben en te laat de oplossing voor hun problemen hebben gevonden. Veel bedrijven kunnen hun producten en/of diensten niet uitsluitend online verkopen of promoten, maar ook kunnen er fouten gemaakt zij door het management van een organisatie. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven failliet zullen gaan door de vele veranderingen en tegenslagen tijdens de coronacrisis.

 

Ondersteuning van Horatio Assurance Group bij faillissement

Niet alleen bieden wij ondersteuning bij faillisementen, ook ondersteunen wij bij faillissementen die veroorzaakt zijn door het coronavirus. Horatio Assurance Group brengt de oorzaken van het faillissement in kaart. Bij faillissementen die voor een groot deel veroorzaakt zijn door het coronavirus is het mogelijk dat er meerdere elementen meespelen. De oorzaken stellen wij vast door verbanden te leggen tussen het gevoerde beleid van de bestuurder en de financiƫle verslaglegging van de vennootschap. Ook wordt er gekeken naar wie of wat de onderneming tot faillissement heeft geleid en of de organisatie wel controle heeft. Horatio Assurance Group biedt u graag de ondersteuning die u bij een faillissement nodig heeft.

 

Voorbeelden van de onderwerpen die door ons onderzocht zullen worden:

  • Zijn er paulianeuze transacties verricht?
  • Is de Beklamel-norm overschreden?
  • Heeft de bestuurder voldoende zorgvuldigheid betracht ten aanzien van liquiditeit en solvabiliteit?
  • Liggen de oneigenlijke redenen aan het faillissement ten grondslag?
  • Is er wel sprake van betalingsonmacht?

 

Hulp nodig van Horatio Assurance Group?

Heeft u hulp of ondersteuning nodig van Horatio Assurance Group bij het vastleggen van de oorzaken van uw faillissement? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail. Onze professionele medewerkers staan voor u klaar en helpen u waar nodig.