Schadebegroting

Schadebegroting

Overheid versus bedrijfsleven

Gedurende vele jaren zijn wij als onafhankelijk deskundigen betrokken geweest bij schadebegrotingen vanwege de uitvoering van grote infrastructurele projecten. Wij noemen het openen van de Beerdam in de haven van Rotterdam, de aanleg van de HSL, de Betuweroute, de uitbreiding van de Luchthaven Schiphol. We noemen ook de kustversterkingswerkzaamheden in Noordwijk, de Noord-Zuidlijn te Amsterdam maar ook advisering ten behoeve van gemeenten elders in Nederland.

Gedurende al die jaren hebben wij ons verder bekwaamd op het vakgebied van forensisch onderzoek en bedrijfsschade op het gebied van nadeelcompensatie, planschade en onteigening. Zowel qua wetgeving als jurisprudentie. Vier van de medewerkers van Horatio zijn geslaagd voor het examen gerechtelijk deskundige.

Horatio verwijst in dit kader ook graag naar de artikelen van Horlings/Horatio in Overheid en Aansprakelijkheid (december 2007) en in Warme Grond (Kluwer 2009). Horatio verzorgt in het PAO programma van de Radboud Universiteit te Nijmegen de cursus: Schadebegroten vanuit financieel juridisch perspectief.

Een soortgelijke opleiding is in ontwikkeling tezamen met enkele hoogleraren bij het opleidingsinstituut voor gemeente juristen het OSCA. Proefsessies zijn met succes gehouden in company en in samenwerking met Law@Work bij enkele advocatenkantoren. Bent u geĆÆnteresseerd neem dan contact op met info@lawatwork.nl.

Neem vrijblijvend contact op