HR advies en arbeidsrecht

HR advies en arbeidsrecht

Als werkgever wilt u zich het liefst bezighouden met ondernemen. Personeelsbeleid wordt al snel een ondergeschoven kindje. Toch is het belangrijk om naast prestatiegericht ook persoonsgericht te zijn. Wat doet u bijvoorbeeld als een werknemer wegens psychische problemen thuiszit? In dit soort situaties zit u vaak in een spagaat: u wilt uw werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk zien, maar moet ook voorkomen dat u teveel van hem of haar eist wanneer hij of zij weer terug is op de werkvloer. Dit soort zaken vereisen een zorgvuldige aanpak. Daarom biedt Horatio juridisch personeelsadvies op maat.

Personeels en organisatieadvies voor het mkb

Horatio heeft jarenlang ervaring op het gebied van human resources management en biedt u HR en juridisch advies op het gebied van:


Besteed uw personeelszaken uit aan Horatio en we nemen u alle zorgen uit handen. Zo bespaart u heel veel tijd en moeite. Bovendien zorgen we voor continuïteit en beperken we de personeelsrisico’s. Zo bent u verzekerd van een veilige aanpak conform de wetgeving.

Hulp bij correcte uitvoering Flexwet

Sinds 1 januari 2015 is de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in werking getreden. Met deze wet wordt de rechtspositie van flexwerkers versterkt, zodat deze eerder een vast contract krijgen. U heeft hierdoor te maken gekregen met een aantal veranderingen binnen het personeelsbeleid. Horatio stelt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zorgt ervoor dat u aan alle vereisten voldoet. Zo weten uw werknemers precies wat ze moeten verwachten en komen ze niet voor verrassingen te staan. Bovendien voorkomt u op deze manier arbeidsconflicten door duidelijkheid te verschaffen omtrent zaken als ontslag en ziekteverzuim.

Opbouw en continuïteit van personeelsdossiers

Het opbouwen, bewaren en continueren van een personeelsdossier klinkt misschien als een onmogelijke klus. Toch is het essentieel voor het bijhouden van de ontwikkeling van uw werknemers. Wanneer u bijvoorbeeld een functioneringsgesprek voert, is het belangrijk hier op een efficiënte manier verslag van te doen, zodat er opvolging aan kan worden gegeven. Vaak is dit lastig en doen er zich conflictsituaties voor. Zo ontstaan er problemen met een werknemer of bij de opbouw van een verzuimdossier. Laat uw dossierbeheer en -opbouw daarom over aan Horatio Assurance Wij nemen het hele personeelsbestand uit handen en regelen de opbouw en afhandeling van personeelsdossiers incl. het ziekteverzuim. Er zijn al mogelijkheden vanaf € 75,- per werknemer per jaar.

Onafhankelijk en deskundig advies

De HR-adviseurs van Horatio bieden onafhankelijk en deskundig advies omtrent al uw personeelszaken, van werving tot promotie en van salaris tot ontslag. Onder leiding van de arbeidsrechtdeskundige Joost Horlings helpen wij ondernemers bij de uitvoering van de Flexwet en de opbouw en afhandeling van personeelsdossiers en ziekteverzuim. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak

 

Maak een afspraak

Wij slaan uw gegevens secuur op conform ons privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht